Kirjastolomailua

Kuten moni kirjastolainen myös minä löydän itseni usein ulkomaan lomamatkalla paikallisesta kirjastosta. Kirjastot ovat kiinnostavia sekä rakennuksina että sisällöllisesti ja kirjastossa työskentelevänä on mukava tavata erimaalaisia kirjastoihmisiä ja katsella erilaisia työympäristöjä, ehkä jopa oppia niistä jotakin uutta.

Heinäkuussa kävin Anaheimin kaupungin keskuskirjastossa Los Angelesissa, kun sattumalta perheeni kanssa sen löysimme ohi ajaessamme. Alueensa keskuskirjastona se oli varsin suuri rakennus ja kokoelmat olivat samaa suuruusluokkaa Itäkeskuksen kanssa.

Anaheimin kirjaston kirahvi

Anaheimin kirjaston kirahvi

Lastenosasto oli suuri ja sen sisustuksena oli mm. eläinhahmoja sekä 50-luvulla sattuneesta kirjaston tulipalosta selvinnyt Pinokkio. Lisäksi lastenosastolla oli pikaisesti katsottuna noin 30 tietokonetta vain lasten käyttöön ja ne olivatkin suosittuja.

Aikuistenosasto sijaitsi kaksikerroksisen rakennuksen yläkerrassa, kauno- ja tietokirjat samassa yhtenäisessä tilassa. Kaunosta oli erotettu noin kolmasosa erikseen fantasia- ja scifi-kokoelmaan omaan erilliseen tilaansa. Lehdet ja kokoustilat olivat, kuten Itäkeskuksessa, kellaritiloissa. Musiikkiosasto ja elokuvat olivat sisääntulokerroksessa samoin kuin tuulikaapin täyttävä poistokirjahyllykkö ja asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste.

Kirjasto oli hyvin vilkas aikaisin iltapäivällä ja kirjastonhoitajat olivat varsin asiakaspalveluhenkisiä. Saimme vinon pinon esitteitä ja kirjastonhoitaja kertoi hauskan tarinan omasta lomastaan Dallasin kirjastossa. Kirjastomatkailu on siis yleismaailmallinen harrastus kirjastoväen keskuudessa.

Susanna

Lasten kirjastoauto

Lasten kirjastoauto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.