Lukuvinkkejä kirjaston kokoushuoneessa

Torstaina 5.11. kirjastossa kokoontui nuorten lukuvinkkipiiri. Piiri kokoontuu kuukausittain 4-9 osallistujan voimin. Tällä kertaa lukukokemuksiaan jakoivat Veera, Kaisu, Liisa ja Leena, kirjastonhoitaja. Jokainen osallistuja tuo mukanaan yhden tai useampia kirjoja tai sarjakuvia, joista haluaa kertoa muille. Joskus jutellaan myös kirjoihin liittyvistä leffoista, nyt odoteltiin Twilight-sarjan kakkososan New Moonin ensi-iltaa 20.11.

Veera oli juuri lukenut loppuun Anu Holopaisen Syysmaa-”trilogian” neljännen ja viimeisen osan Yölaakso. Holopaisen fantasiasarja tapahtuu keskiaikaisessa maailmassa, jossa naisten asema on huono. Yölaakson päähenkilö, Loraina, jää kiinni miehensä pettämisestä ja joutuu  pakenemaan vuorille. Vuorten toiselta puolen hän löytää laakson, jossa vallitsee ikuinen pimeys, ja jota asuttaa outo Kuun kansa.

Liisa halusi esitellä Pottereiden kirjoittajan J. K.Rowlingin  satukirjan Tales of Beedle the Bard (suomennettuna Siuntio Silosäkeen tarinat). Kirjassa on velhosatuja velholapsille, ja se tuo hieman lisätietoa Pottereihin.

Liisalla oli toinenkin kirja,  Edgar Allan Poen Novelleja. Kokoelman novelleista Liisa mainitsi erityisesti klassikkokertomuksen Kuilu ja heiluri. Tarinan päähenkilö on kuolemanhädässä jossakin, mistä ei pääse pois. Heiluri lähestyy häntä, kunnes pysähtyy miehen suureksi helpotukseksi vain parin sentin päähän. Helpotus on ennenaikaista, sillä samassa miehen jalkoihin avautuu kuilu, jonne hän suistuu. Tämä kuten monet muutkin kokoelman novelleista  ovat  psykologisia kauhukertomuksia.

Kaisu kertoi uutuuskirjasta, Mikkel Birkegaardin Libri di Lucan arvoituksesta. Kirjaa on verrattu jopa Da Vinci koodiin – Kaisun mielestä vertaus ei tosin ole ihan aiheellinen. Päähenkilö, John Cambell, on lapsena joutunut isänsä Lucan hylkäämäksi. Nyt isä on kuollut, ja poika perii isänsä antikvariaatin, Libri di Lucan. Johnille selviää, että isällä on ollut poikkeuksellisia kykyjä. Luca-isä oli Lähettäjä, Lettore, joka sai ääneen lukemalla ihmiset tajuamaan syvemmin kirjan tapahtumat. Samalla hän pystyi muokkaamaan kuulijoiden mielipiteitä lukemansa mukaisiksi. Paljastuu, että isä on murhattu – sangen erikoisella tavalla…

Leena toi lukuvinkkipiiriin kaksi uutta nuortenkirjaa, Åsa Anderberg Strollon kirjan Minna ja Gayle Formanin teoksen Jos vielä jään. Ensin mainittu on ahdistava kertomus tukholmalaisesta teini-ikäisestä Minnasta, joka on lapsesta saakka huolehtinut skitsofreniaa sairastavasta äidistään. Jos vielä jään taas kertoo 17-vuotiaasta Miasta, joka menettää koko perheensä auto-onnettomuudessa. Mia itse on koomassa, mutta silti tämän tarinan minä-kertoja. Hän muistelee perheensä kanssa viettämäänsä aikaa, ja koittaa ratkaista, onko täällä enää mitään minkä vuoksi jäädä, kun vanhemmat ja pikkuveli ovat poissa.

Lukuvinkkipiiri nuorille on kokoontunut tämän vuoden alusta lähtien. Piirissä on vinkattu fantasiaa, sarjakuvia, runoja, lastenkirjoja, klassikoita – kaiken maailman kirjoja.  Jos sinäkin olisit kiinnostunut jakamaan lukukokemuksiasi ja kuulemaan muitten lukemisista, ota yhteyttä Leenaan kirjaston lasten- ja nuortenosastolle, puh. 31085890.

-Leena N.-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.