Oletko kuullut suunnitelmista vallata Tallinnanaukio?

Vip-aluetyöryhmä (Vartiokylä-Itäkeskus-Puotila) järjesti 20.1. Stoassa asukasfoorumin, jossa mietittiin miten Tallinnanaukiosta saataisiin viihtyisä tapaamis-  ja tapahtumapaikka: vallattaisiin se erilaisilta örveltäjiltä ja ”lokittajilta” Itäkeskuksen alueen asukkaiden käyttöön. Melkoinen haaste, muttei mahdoton: onhan Karhupuisto Kalliossakin kokenut muodonmuutoksen.

Olin paikalla Vip-ryhmän jäsenenä Itäkeskuksen kirjastosta, ja ryhmämme lisäksi paikalla oli Puotila- ja Vartiokylä-seurojen edustajat, lähityöntekijät  ja  alueen asukkaita. Meistä kaikista Tallinnanaukion turvallisuuteen ja viihtyisyyteen voidaan yhteisvoimin vaikuttaa. Tavoitteena on, ettei kenenkään tarvitse pelätä aukiolla kulkiessaan. Erityisen tärkeää on taata lapsille turvallinen kirjastomatka -nythän kirjastoon ja kauppoihin tulijat joutuvat metrolta tullessaan kulkemaan Tallinanaukion läpi puolijuoksua.

Siisteys, viihtyisyys, turvallisuus, yhteisöllisyys, kohtaaminen ja monenikäisten yhdessä tekeminen  olivat aluefoorumin avainsanoja.

Asukasaktiivisuudella ja viranomaisten tarjoamalla riittävällä tuella voimme vaikuttaa Tallinnanaukion muuttumiseen. Lisäksi tarvitaan poliisin tukea turvallisuuden takaamiseksi, rakennusviraston puisto-osaston tukea viihtyisyyden lisäämiseksi ja spnsoreita tapahtumien rakentamiseksi.

Näitä asioita foorumissa toivottiin: poliisin näkyvyyttä, istutuksia, erilaisia tapahtumia, siivoustalkoita, elävää musiikkia, jumppaa, katukorista…onko sinulla vielä muita ehdotuksia?

Meillä on Itäkeskuksessa hieno kulttuurikeskus Stoa, Pohjoismaiden suurin kauppakeskus ja  lainamääriltään Helsingin vilkkain kirjasto.  Onko Tallinnanaukio sopiva näyteikkuna Itäkeskukseen? Näin kirjoitti 14-vuotias  Rono kirjastossa järjestetyssä Ihan paras Itis –kirjoituskilpailussa: ”Kohennetaan Itäkeskuksen maine, luodaan Itikselle brändi ja uudistetaan alueidentiteetti.”

Tule mukaan, tänä keväänä aloitetaan siivoustalkoilla 13.3. klo 12-13.30

leena p.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.