Supermarsun jäljillä – Paula Norosen kirjailijavierailu Kirjan ja Ruusun päivänä 4.5.

Kirjan ja Ruusun päivän kunniaksi kutsuimme Puotilan ala-asteen kolmas- ja neljäsluokkalaisia tapaamaan kirjailija-käsikirjoittaja Paula Norosta. Paula Noronen on esiintynyt myös radio- ja tv-ohjelmissa, monet muistavat hänet ehkä Sartsana Ylen Sartsa ja Timppa-sketseistä.

Noronen on kirjoittanut neljä lasten- ja nuortenkirjaa: Kyllä Sartsa osaa, Supermarsu lentää Intiaan, Surpermarsu ja lööppilehmän tapaus sekä Supermarsu pelastaa silakat.

Supermarsu on 11-vuotias Emilia, joka saa supervoimat otettuaan huikan marsunsa juomapullosta (Noronen huomautti, ettei tätä kuitenkaan kannata kokeilla kotona). Supermarsuna Emilia laittaa asiat kuntoon, oli kyse sitten koulukiusaamisen lopettamisesta tai Itämeren pelastamisesta

Oppilaat esittivät Paula Noroselle paljon hyviä kysymyksiä kirjailijan työstä. Kirjailja kertoi, että kannattaa pitää silmät auki missä kulkeekin: esimerkiksi bussissa on hyvä tarkkailla ihmisiä ja saada siten ideoita kirjoittamiseen .Noronen käytti myös tilaisuutta hyväkseen ja kyseli oppilaillaita, millaisia asioita voisi kirjoittaa tuleviin kirjoihinsa. Supermarsun seikkailuihin on nimittäin tulossa jatkoa: tänä vuonna ilmestyy kirja nimeltä Supermarsu ja outo toveri.

Itäkeskuksen K-supermarket tuki tapahtumaa n. sadalla reilun kaupan ruusulla. Vierailun päätteeksi kukkia riitti paitsi kirjailijavieraalle myös kaikille kuulijoille. Ja lastenosastolle tilatut Supermarsu-kirjat menivät kuin kuumille kiville!

Leena N.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.