Mieskauneutta

Kaunis – joka ulkoisilta ominaisuuksiltaan (nähtynä tai kuultuna) tekee miellyttävän, viehättävän vaikutuksen; sellainen, jonka pelkkään havaitsemiseen liittyy puhdas ja välitön mielihyvän tunne

”Hän on kaunis”, sanoo joku, ja mieleemme putkahtaa vaistomaisesti: kukahan nainen on kyseessä? ”Siis Pekka”, hän jatkaa, ja aivomme heittävät kuperkeikkaa, eihän näin voi sanoa.

Kauneus kuuluu naiseuteen, mies on korkeintaan komea, väitetään. Mutta eikö miehen korvilla ole yhtäläinen oikeus punastua kuullessaan lausahduksen ”olette kaunis”, jolla naisia on kehuttu jo kyllästymiseen asti? Kyllä miehelläkin on tarve esineellistyä, kokea itsensä esteettisen mieltymyksen, ihailun, jopa halun ja himon kohteeksi.

Miesviikon kunniaksi Itäkeskuksen kirjasto järjestää 8-14.11 näyttelyn mieskauneudesta ja antaa näin miehillekin mahdollisuuden avata terälehtensä ja päästää loistonsa ja huumaavuutensa valloilleen. Mutta millaista on mieskauneus? Tähän kysymykseen kaipaisimme mielipiteitä ja kommentteja kaikilta mieskauneuden arvioinnin asiantuntijoilta. Onko miehen kauneus kiinni pinkeäksi bodatusta kropasta vai parransängen kehystämästä karismasta? Miellyttääkö silmää jäntevä kreikkalainen alastonpatsas, itsensä hikeen ratsastanut ritari, kirkkaisiin väreihin ja tenhoaviin tuoksuihin verhoutunut aatelismies, tummaan pukuun verhoutunut businessmies vai kenties kohtalonomaisen kalpeaksi puuteroitu gootti? Entä onko miehen kauneus kiinni iästä ja kuihtuuko vai voimistuuko se kypsymisen myötä? Ja onko olemassa ketään miehisen kauneuden ikonia, jonka malliin nuoret miehet voisivat somistautua tavoitellessaan kauneuden ideaalia?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.