Lori Nix

Jo useamman vuoden olen valokuvauksen lumoissa seurannut valokuvaajien sivuja internetissä. Aina aika ajoin suuni loksahtaa kun löydän jotain itselleni  täysin uutta. Näin kävi myös valokuvataiteilija Lori Nixin kohdalla. Loksahti tosi pahasti.

Sen sijaan että hän löytäisi valokuvattavia kohteita, hän rakentaa ne itse.  Aivan uskomattomalla taidolla toteutettuja pienoismallennoksia, dioraamoja. Hän suunnittelee, rakentaa, valaisee, sekä valokuvaa teoksensa ilman digitaalista manipulointia.

Lori Nix lähestyy vaaraa ja katastrofeja töissään lisäten niihin ripauksen hienovaraista huumoria. Hän vietti lapsuutensa maaseudulla Yhdysvalloissa, jossa vaihtuvat vuodenajat toivat luonnondraamaa, kevät-tulvia, tornadoja, kuivuutta sekä jättimäisiä hyönteisparveja. Monille aikuisille moiset  luonnonilmiöt aiheuttivat paljon ahdistusta, lapselle taas monet kokemuksista saattoivat olla hyvinkin euforisia.  Joitakin näitä nuoruusajan kokemuksia hän esittelee esikois-sarjassaan ”Accidentally Kansas

Nix opiskeli collegessa valokuvausta ja keramiikkaa. Esimmäiset  Dioraamat syntyivät 1990-luvulla. Töidensä valokuvaamiseen hän käyttää 8×10 ison formaatin filmikameraa. 

Lori Nixin töissä näkyy tulevaisuuden uhkakuvat, ihmiskunnan kuolema, 70-luvun katastrofielokuvat sekä luonnon paluu autioituneisiin kaupunkeihin. Tämä kaikki käärittynä hienovaraiseen huumoriin. 

Videohaastattelu Lori Nixistä Cool hunting sivustolla. Sivustolta löytyy myös muita hyviä videoita.   

Lori Nixin kotisivu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.