Kerkko ja viallinen feng shui

Harva aavisti, että mieleen painumattoman tylsä kirjastoapulainen Kerkko Laakso olikin oikeasti kaikkien ihailema supersankari Kurkkukerkko. Ja mitä, eikö tuolta juuri kirjaston porteista astunut sisään biisonilauma perässään kolmesataa verenhimoista hirmuliskoa sekä näiden anopit ja isoäidit. Kohta olisi alakerran mangakokoelma pelkkä muisto, kun nälkäiset pedot pistäisivät poskeensa japanilaista laatutaidetta. Kerkko syöksähti palautusautomaatin sisään ja repi paitansa alta esiin Kurkkukerkon vihreän pyjaman…

Muista Kerkko, että mangaa luetaan lopusta alkuun!

”Signumi sentään! Täällä se Jaromir vain istuu lukemassa.”

Kerkko säpsähti unelmistaan hereille ja huomasi Taunon pihisevän edessään. ”Niin kenelle puhuitkaan?”

”Sinulle Jaromir. Kävin blogista tarkistamassa nimesi ja siellähän se faktalaatikossa luki: Jaromir. Tiesitkö, että olet yltiöpäisenkuuluisan tsekkiläisen kaikkien aikojen ylivoimaisesti murskaavimman jääkiekkolegendan Jaromir Jagrin kaima?”

Kyllä Kerkko tiesi, hänen isänsä oli muistuttanut asiasta joka viikko aina Kerkon vauvaiästä asti. Kerkon polvet olivat vieläkin kipeitä siitä, kun innokas isä oli yrittänyt toiveikkaasti opettaa kuusikuukautisen Kerkon luistelemaan, vaikkei hän taitanut vielä kävelyäkään kunnolla. Onneksi äiti oli saanut valita ensimmäisen nimen.

”No niin Jaromir, tänään opettelemme hyllytystä”, Tauno jatkoi. ”Hyllytyksen helpottamiseksi jokaisessa kirjassa on – signumi sentään, taasko sinä nukahdit!”

”Ei, mietin tässä vain, miltä näyttäisi, jos tuolta katosta tippuisi jättimäinen kurkkumies…”

”Miettisit välillä, miltä nämä kirjat näyttävät hyllyssä. Mutta tämä signumi siis kertoo, mihin kirja hyllytetään, ensin numeroittain, sitten aakkosjärjestykseen. Se varmaan riittikin neuvoksi. Hyllytäpä vaikka tuo toiseksi viimeisen hyllyn miltei laitimmaisin hyllyrivi sillä aikaa, kun minä käyn retostelemassa läpi uusimman Veikkaaja-lehden.”

Mitä ihmettä? Miten nämä kirjat tänne laitettiinkaan? Tässä vaadittaisiin nyt kyllä Kurkkukerkon apua. Mitä se Tauno antoikaan neuvoksi? Piti miettiä, miltä kirjat näyttäisivät hyllyssä, eli tuo keltainen ei tule hyvin esiin tuolta muiden kirjojen seasta, niin se pitää vapauttaa. Ja sitten jos laittaa pari tänne päälle roikkumaan ja kerää isompia vähän tänne sivulle…

”Jokos on tullut valmista ? Signumi sentään! Montako legioonallista ilkivaltaisia vandaalikauhukakaroita on käynyt täällä mulauttelemassa tihutöitään?”

”En tiedä, mutta hylly on aika feng shui nyt, vai mitä?”

”Vai itse herra pikku kiinalainen on käynyt räjähtämässä postilaatikossa! Katsos näin se pitää tehdä, tuo tuohon ja mitä tämäkin tässä yksinään tekee, odottaa huomista päivää ja liftaa lentokoneeseen? Ei ei, signumi sentään, tuonnehan se tulee! Kuusykviispistekasia häh? Onko nämä sinusta akupunktiota nähnytkään? Piikittelee poika ja piikittelee pahasti.”

Taisteli Tauno tuhat teosta telineilleen. Koitti Kerkko katsella ja kokemusta kerätä.

”Näin sen pitää olla! Ja nyt Jaromir laadit sitten selväsanaisen selostuksen siitä, mitä virheitä tuli tehtyä. Aikaa kymmenen minuuttia!!”

Voihan Veikkajaa vieköön! Mitä korjauksia Tauno tekikään? Löytävätkö lukijat viisi eroa Kerkon ja Taunon hyllytyksestä?

Onko hyllyjen feng shui kadonnut aivan lopullisesti? Auttaisiko homeopatia, reikihieronta tai Akupunkteeraus? Missä edes ovat hyllyn Aku-pisteet? Eikö niitä pitäisi etsiä lastenosastolta? Ja mitä Iineskin mahtaa asiaan sanoa? Seuraako Kerkolla sulkasato vai pääseekö Kurkkukerkko sadonkorjuuseen?

Maailmankaikkeuden mysteerit eivät ratkenne ennen ensi viikkoa…

----------------------------------------------------
Teksti: Ilmari Jauhiainen
Piirrokset: Ville Kyrö
Valokuvan yritelmät: Ilmari Jauhiainen
Kerkon seikkailut on valmistettu luonnonmukaisesti, ekologiset
seikat huomioiden. Kerkon hiilijalanjälki on olematon: onhan hän
pelkkä virtuualisivari. Odotammekin innolla yhteydenottoja
kansainvälisiltä yrityksiltä, jotka olisivat kiinnostuneita
Kerkon ekobrandysta - poltettua ja erittäin vanhaa jo 
ylihuomisesta asti, maku pyöreä olematta kuitenkaan pallo.

2 kommenttia artikkeliin ”Kerkko ja viallinen feng shui

    • 1. Voi, toivottavasti ei kovin pitkälliseksi ylly!

      2. Hauska kuulla. Kerkko kiittää kehuista.

      3. Niin, kyllä on mennyt roti ihan hulvattomaksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.