Kerkko ja viallinen feng shui, osa 2

Kerkon salaiset Clark Kent -fantasiat ovat päässeet valloilleen, kun kurkuista villiintynyt (puoli kiloa päivässä!) mangafani kuvittelee itsensä Itiksen salaiseksi kirjastosankariksi, Kurkkukerkoksi. Mutta mitä, Tauno-kirjastolainen ei näytä tyytyväiseltä (paakkuuntuva Tauno kirjastoniekka, se hygieeninen): hyllyt ovat mullinmallin ja Kerkon feng shui-hyllytys saa asian vain pahemmaksi (ketä meillä syytettiinkään, ennen kuin Kerkkoa oli? Mitäs sä oikein tarkoitat, ennen kuin Kerkkoa oli?). Taunon täytyy tulla avuksi, ja sitten vain kirjoi nakkaa, hyllyyn nakkaa, muuta ei sitten tarvitakkaa ja hylly on taas suorassa. Mutta nyt Kerkolla on uusi ongelma: mitä Tauno teki häntä paremmin? (Mikset sinä Idän mies käytä iGS:ää?) Auttaisiko Kerkon älynnystyröitä astangajooga tai valoravinto? Ja pystyykö Kerkko enää hengittämään kaupallisten tiedotteiden puristuksessa? Onneksi Kerkolle on keittiössä kurkkua tarjolla, niin että napa ruskaa!

Kappas, Vuosaaren Väiski on lähettänyt Kerkolle postia kaupan muovipussissa. ”Hei Kerkko, haluamme tarjota parasta! Nimittäin apua ongelmiisi: 1) Alemmassa kuvassa on hyllystä poistettu väärää numeroa olevat kirjat. 2) Yksikään kirja ei ole enää vaakatasossa toisten päällä. 3) Keltainen kirja on laitettu kirjatuen ja seinän väliin muiden kirjojen kanssa. 4) Kirjat ovat aakkostettuna. 5) Ja lopulta kaikki kirjat ovat suorassa. Muista Kerkko, ole tarkka, ota purkka, siis pois suusta ja keskity!”

No mutta tottahan toki, nyt sen hoksaa Kerkkokin ja vieläpä Tuplasti ja Mars ja Suffeli päälle, taitaa Kerkkokin huomata, että ois suklaata tarjolla. Hyvin hoidetun työn jälkeen pieni namitauko onkin jo paikallaan (niin hyvää, ettei sanotuksi saaaaaaaa!).

Meinasiko Kerkko mennä sormi suuhun?

K: Mums mums, eihän toki, ei sitä nyt niin nälkä ole, että lihaa tarvitsisi niin kipeästi, kyllä suklaa ja kurkut riittävät täysipainoiseen ateriaan, kahta en vaihda ja se toinen on reilu meininki that we have in Itäkeskuksen kirjasto.

No mutta miten hyllytys tästä lähtien sujuu?

K: Väiski on luvannut, että niin kauan kuin kannan hänen kauppansa logoa paidassani, hän tulee kyllä mielellään auttamaan kirjojen hyllytyksessä. Järjestellymmät hyllyt, parempi mieli!

Lisää vauhtia ja vaarallisia tilanteita taas ensi viikolla, samaan Kerkko-aikaan, samalla Kerkko-kanavalla. Eikä siinä vielä kaikki! (Tarkemmin ajatellen, taisi sittenkin olla)

——————————————————————————

Teksti: Ilmari Jauhiainen (Mitä taas mietit? Kahta mehevää vitsiä,
virvoittavan sanaleikin kanssa ja päälle pulmia, jotka voit
itse ravistella!)
Kuva: Ville Kyrö (ei vain loistavaa piirrosjälkeä,
vaan Yllätysloistavaa!)
Tekijät kiistävät syytökset, että he olisivat ottaneet vastaan
suuria sponsorirahoja. Kyllä me kehdataan sanoa, että on tämä
työ tehty: ammattitaidolla ja antaumuksella on valmistettu myös
tämänkertaiset Kerkon seikkailut. Kerkko - kaikille, jotka
kulkevat omia polkujaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.