Kerkko ja ritarillisuuden riemut

”Signumi sentään! Raviradaksiko sinä kirjastoa luulet? Totoamaan alkanut noin nuorena, sietäisit hävetä. Ja mitä sinä sillä kynällä sohit ympäriinsä?”

”Menen illalla larppaamaan enkä ehdi käydä kotona vaihtamassa vaatteita. Ajattelin, että voisin eläytyä Rukolanrinteen ritariksi jo työpäivän aikana, niin olen sitten illalla hyvässä iskussa.”

”Nyt et kyllä eläydy muuksi kuin Kirjastopöydän kavaljeeriksi. Olen joutunut olemaan tiskillä jo muutaman tunnin tiirailemassa tiiliskivien telmintää…”

”Ai niin tylsää?”

”Tylsää ja tylsää, joku halusi Päätalon ja Hirvisaaren koko tuotannon ja piti selkä vääryydestä mutkallaan kantaa triljoonittain sanoja alakerrasta. Ei ihme, että on paikat jumissa, ranka on pysyvästi solmussa.”

”Ehkä kunnon veto auttaisi?”

”Sitähän minäkin, pitääkin tästä lähteä täyttelemään kuponkeja, DC Mulan pelaa tänään Koivukylän kehäkettuja vastaan, veikkaan rastia…”

Ja ennen kuin sankarimme ehti miettiä halaistun sanan hiiskaamista, hänen mentorinsa oli jo mennyt menojaan. Ongelmat alkoivat tietysti sillä sekunnilla.

”Apua! Eikö kukaan ritarillinen henkilö osaa pelastaa meitä?”

Mitä Kerkko kuulikaan, kiireesti kynä taas esiin ja kopotikop lainausautomaatille tarjoamaan ystävyyttä, yhteistyötä ja avunantoa. Kah, nuori äiti kolmen herttaisen herran kanssa.

”Mikä on ongelmana, oi Dultsineea?”

”Ei Leilahan minä vain. Kun ei tämä automaatti ota tätä videota, vaikka pojat sitä yrittävät lainata. Ei kai niiden kortille ole jäänyt jotain maksuja, ei sitä yksinäinen vanhempi pysty tuhottomia maksamaan.”

No tässäpä riskille rakuunalle rajua ratkottavaa. Mutta miksi kummassa elokuva ei lapsosille lainaannu? Osaavatko lukijamme opastaa onnetonta orpanaa?Pystyykö urhoollinen kirjastosoturimme Kerkko auttamaan hädässä olevaa neitoa vai joutuuko yksinäinen äiti mieron tielle lasten kirjastomaksujen takia? Onko tarpeen keskeyttää Taunon pitkäveto ja mitä siitä seuraa? Vedet silmiin ja silmät makkaralle? Mutta missä on Turun sinappi? Vai käyttääkö Kerkko ketsuppia?

Vastauksen vuoden viimeiseen Kerkkoon saamme toivottavasti ensi viikolla…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.