Kerkko ja ritarillisuuden riemut, osa 2

Kerkko ravaa kuin Musta Ori täyttä laukkaa ympäri Itiksen pururataa kynä kädessään valmiina hyökkäämään eteen astuvia tuulimyllyjä vastaan eläytyessään tulevan illan larppituokioon. Ja eläytymiseen on hyvä sauma, kun Kerkon mentori Tauno on juuri leikkinyt Maailman vahvinta nallea ja venäyttänyt selkänsä kantaessaan repullisen tiiliskiviä asiakkaalle ja sulkeutuu tämän jälkeen keittiöön toipumaan pitkävedon parissa. Kerkko huomaakin oitis apua tarvitsevan neidon ja hänen kolme puoliorpoa lastaan. Miksi lapset eivät saa lainattua veristä kauhua? Iskikö ennakkosensuuri vai onko poikien kortilla maksamattomia sakkoja? Syökö Kerkko makkaraa ketsupin vai sinapin kera? Nyt tarvittaisiin Halinallien ja Snorkkeleiden apua, että tästä ongelmasta smurffattaisiin ulos…

Kah, DHL:n pikalähetillä on Kerkolle kiireinen toimitus Töölön Tiinalta. ”Eihän ne lapset tuota voi lainata sehän on K15, ihan liian veristä herkkien pikkuisten silmille. Katsoisivat mieluummin Kylli-tätiä piirtämässä Histamiinin kertomuksia Kössi Kengurun seikkailujen ikitoivepikauusinnoista tai pedagogisesti kasvattavia Itä-Brutobialaisia marionettikäsivahanukkeanimaatioita klassisista Syldavialaisista satuaihelmista Straussin valssin säestyksellä. Niillä se minäkin lapsuuteni täytin ja hyvää jälkeä tuli!”

Tottahan toki! Lainausohjelma osaa katsoa, ettei elokuvien ikärajoja rikota. Perheen äitikin huomaa, ettei vesseleille ehkä ihan tuota elokuvaa voi lainata. Kiitollinen yksinhuoltaja sujauttaa suukkosen salskean sankarin poskelle.

Et kai Kerkko ole punastunut?
K: Enhän minä, hieman kuuma vain tulee näissä ritarin tamineissa.

Onko nyt sopiva mielentila larppaukseen?
K: Taidan mennä kotiin nukkumaan, oli jo kylliksi yhdelle päivälle seikkailua ja jännitystä.

Entä saako makkaralle olla sinappia vai ketsuppia?
K: Hyi sentään, makkaraa! Mutta jos vohveleita löytyisi?

Ei sittenkään! Joulukuussa tulossa vielä Kerkon jouluerikoinen lahjaksi kaikille uskollisille lukijoille. Nyt on jotain mitä odottaa pimeän loppusyksyn ajan.

2 kommenttia artikkeliin ”Kerkko ja ritarillisuuden riemut, osa 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.