SUOMEN KIELEN TAITOA VOI VAHVISTAA KIRJASTON KESKUSTELUPIIRISSÄ

kaikki
Itäkeskuksen kirjaston suomen kielen keskustelupiiri toimii syksyllä 2012 jo viidettä vuotta. Piiri kokoontuu tiistai-iltaisin klo 18 -19.30 pohjakerroksen kokoushuoneessa. Kokoontumisia oli syksyllä yhteensä 12. Syyskauden viimeisessä tapaamisessa 27.11. keskusteltiin juhlista yleensä ja erityisesti tavoista viettää joulunajan juhlia.
Tällä kaudella osanottajia on ollut yhteensä useita kymmeniä, lähes paristakymmenestä eri maasta kuten Viro, Liettua, Venäjä, Ukraina, Unkari, Saksa, Iso-Britannia, Turkki, USA, Kiina, Vietnam, Pakistan, Iran, Intia, Bangladesh, Filippiinit, Tansania, Kenia. Paikalla on ollut useimmiten 12-16 keskustelijaa.
Suomea äidinkielenään puhuvia on tällä kaudella ollut mukana kolme.
Keskusteluaiheita ollaan ideoitu yhdessä. Syyskaudella käsittelyssä on ollut mm. seuraavanlaisia aiheita: esittäytyminen ja itsestä kertominen, toisen henkilön esittely; perhe ja suku; mukava paikka, jossa olet käynyt; Suomen eri alueet, maakunnat ja heimot; harrastukset; Aleksis Kivi ja Seitsemän veljestä; luku- ja elokuvaharrastus; kunnallisvaalit; matkustaminen; asuminen ja koti; ruoka ja ruokakulttuuri; viikon uutinen; ystävyys; työ, ammatit ja työelämä; juhlat.
Ilmapiiri keskustelupiirissä on välitön ja mukava. Syksyn aikana on paitsi rohkaistuttu käyttämään suomen kieltä myös kuultu paljon mielenkiintoista toistemme kulttuureista.

PS. Jokin aika sitten tietopalvelussa kävi ensimmäisen kauden keskustelupiiriläinen Ibrahim, joka oli yksi ahkerimmista keskustelijoista. Nyt hän tuli lainaamaan lukion oppikirjoja. Hän suorittaa parhaillaan lukion oppimäärää Itäkeskuksen aikuislukiossa.

Suomen kielen keskustelupiiri pitää taukoa joulun alla ja vuodenvaihteessa. Kokoontumiset jatkuvat taas loppiaisen jälkeen joka tiistai 8.1. alkaen.

Leena E.
oppilaita2<

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.