Marraskuun lukupiiri ja Piin elämä

pii

Kuukauden lukupiirikirja Yann Martelin Piin elämä tarjosi oivan keinon torjua marraskuista masennusta. Nuoren haaksirikkoisen intialaispojan ja verenhimoisen bengalintiikerin koetukset tyynellä valtamerellä veivät ajatukset tehokkaasti pois arjen harmaudesta. Päähenkilö Piin vanhemmat ovat taloudellisista syistä joutuneet myymään omistamansa eläintarhan ja päättäneet suunnata perheineen Kanadaan. Matkalla uuteen maahan perhettä ja suurta eläinlastia kuljettanut laiva uppoaa.

Piin elämä on tarina pojasta, joka päätyy merihädässä samaan veneeseen tiikerin ja muutaman muun eläintarhan asukin kanssa. Mistään kevyestä seikkailukirjasta ei kuitenkaan ole kyse, sillä päähenkilömme joutuu todella taistelemaan elämästään. Rajuja kohtauksia oli lukupiiriläisten mielestä jopa hieman liikaa. Pahuutta en kirjasta kuitenkaan löytänyt, mutta luonto osaa toki olla julma.

Jos koskaan olet miettinyt, miten eläintarhan eläimet suhtautuvat vankeuteensa tai mitä pelastusveneen varustukseen kuuluu, löydät vastaukset tästä kirjasta. Oli kyseessä sitten fakta tai fiktio, Martell kirjoittaa kovin asiantuntevasti ja uskottavasti. Tätä kirjaa on vaikea lokeroida, sillä se on viihdyttävän tarinan lisäksi paljon muuta. Myönnettäköön, että tarina ei tällä kertaa saanut piiriläisiä uskomaan Jumalaan, kuten kirjan alussa luvataan, mutta kyllä tästä filosofisenkin ulottuvuuden tavoittaa.

Jos kirjaan tarttuminen tuntuu hankalalta, voi Piin tarinan katsoa myös elokuvana. Dramaattiset luontokuvaukset taipuvat varmasti filmille upeasti.

Mari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.