LUKUPIIRITERVEISET EEROLTA! ”Lukupiiriläinen bloggaa”

talvi

Vuoden viimeinen tiistain päivälukupiiri kokoontui 9.12. Osallistujia oli mukana runsas tusina ja piirimme vetäjä Satu.

Olin aikanaan suositellut luettavaksemme jotain Andrei Makinen teosta ja piiriläiset valitsivat kirjaksi ”Ikuisen rakkauden kosketuksia”.

Makine syntyi Siperian Krasnojarskissa vuonna 1957 ja muutti Ranskaan 1987. Hän myös kirjoittaa ranskaksi. Hänen kirjansa ”Ranskalainen testamentti” voitti sekä Goncourt -palkinnon että Prix Médicis –palkinnon ja kirjailijan tuotantoa on käännetty yli 40 kielelle.

Makine1 makine2

Lukupiirissä käytiin hyvin vilkas keskustelu, jossa ilmaistiin omat mielipiteet vahvasti joko puolesta tai vastaan. Joku saattoi pitää teosta myyntiä kosiskelevana tai melkein ”kioskikirjallisuutena”. Joku ryhmästä tokaisi jopa, että kaikista saaduista palkinnoista huolimatta Makine ei tule koskaan saamaan Nobel-palkintoa.

Enemmistö lukupiiriläisistä piti teoksesta ja lisäkseni muutama oli lukenut muitakin kirjailijan teoksia aiemmin. Pikkujoulutunnelma väritti mukavasti yhdessäoloa.

Tammikuussa 2015 jatketaan tiistai-istuntoja suomalaisen Wienissä asuvan Satu Taskisen esikoisteoksella ”Täydellinen paisti”. Minulla oli ilo olla keskustelun johdattelijana ”Ikuisen rakkauden kosketuksissa”.

Lukupiiriterveisin Eero

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.