Kirjailijavieraana Siri Kolu

vihreä

Mediakasvatusviikon kunniaksi Itäkeskuksen kirjastoon saatiin aurinkoisena keskiviikkoaamuna erikoisvieras, lastenkirjailija Siri Kolu. Kolu on tunnettu erityisesti viisiosaisesta Me Rosvolat-kirjasarjastaan.  Kirjailijaa tapaamaan saapui kaksi neljättä luokkkaa Itäkeskuksen peruskoulusta. Kokoushuone raikui naurusta, kun kirjailija kertoi kuulijoilleen, miten ensimmäinen Rosvolat-kirja sai alkunsa. ”Syyllinen” on Siri Kolun pieni poika, joka aikansa prinsessajuttuja iltasaduiksi kuunneltuaan tilasi äidiltään hieman vetävämmän tarinan. Poika toivoi kertomusta, jossa olisi hurjia takaa-ajoja, väijytyksiä ja aivan törkeä määrä karkkia…ja kaikkia niitä totisesti löytyy Rosvoloista! (huom.karkkilakkolaiset, antakaa suosiolla periksi, Rosvoloita lukiessa on aivan PAKKO saada vähintäänkin salmiakkia).

oranssi

Ensimmäisessä Me Rosvolat –kirjassa tapahtumat saavat alkunsa, kun kiertävät maantierosvot, Rosvolat, ryöstävät 10-vuotiaan Vilja Vainiston perheen auton, kun Vainistot ovat kesämatkalla mummolaan. Saaliiksi päätyy autosta yhtä ja toista, mm.Vilja itse. Viljan elämä muuttuu aivan kokonaan, kun hän joutuu Rosvoloiden matkaan. Nämä pakoilevat poliisia, tekevät koko ajan uusia ryöstökeikkoja ja saavat saaliikseen milloin mitäkin: Viljan äidin bikinit, joskus koruja, ja ennen kaikkea karkkeja, karkkeja ja vielä lisää karkkeja. Ryöstökeikkojen välillä vietetään aikaa uimarannoilla tai rosvosukujen kesäjuhlissa.

violetti

Kesästä tulee Viljan siihenastisen elämän paras. Vilja nauttii maantierosvon vapaudesta ja kiintyy Rosvolan perheeseen. Syksyä ajatellen on kuitenkin muutamia ongelmia, jotka vaativat ratkaisua. Ja siihen taas Viljan terävä pää on aivan omiaan.

sin

Kirjasarjan myöhemmissä osissa päästään ratkaisemaan lähes mahdotonta koodia, ja lopulta saadaan yhdistettyä muinaisen Rosvo-oppaan osat – ja ehkä samalla myös keskenään eripuraiset rosvosuvut.Sarja kannattaa muuten ehdottomasti lukea järjestyksessä.

kelt

Ensimmäisestä Rosvolat-kirjasta on tehty elokuvakin, joka saa ensi-iltansa 27.3. Katsoimme elokuvan trailerin, ja Siri Kolu kertoili meille mielenkiintoisia juttuja kuvauspaikoilta. Lopuksi hän kehotti kirjoittamisesta pitäviä rohkeasti kirjoittamaan, ja kertoi, mistä voi löytää vertaistukea kirjoittamisharrastukselle. Ihan viimeiseksi oli vielä aikaa nimmareiden jaolle – kaikki oppilaat halusivat vierailusta muistoksi Kolun nimikirjoituksen, jotkut myös halauksen. Kiitos Siri Kolulle hauskasta ja mieleenpainuvasta aamupäivästä!

Siri Kolun kirjoja Helmet-kokoelmassa. Varaaminen on maksutonta.

Leena ja Pirjo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.