Karvakorvat kuulolla

Itäkeskuksen kirjastossa on järjestetty lukukoiratunteja eka-tokaluokkalaisille jo kolmena lukuvuonna. Keväällä tulee ryhmä ekaluokkalaisia, ja syksyllä samat lapset saavat kertauskurssin.

Talvi- ja pääsiäisloman välissä kävi ryhmä Itäkeskuksen peruskoulun ekaluokkalaisia viettämässä lukutuntia hieman tavallisuudesta poikkeavalla tavalla kirjastossa. Viitenä keskiviikkoaamuna lukijoita oli vastassa kaksi innokasta koiraa emäntineen. Koiria oli paikalla kaksi, jotta jokainen ehti harjoitella ääneen lukemista rauhassa 15 – 20 minuuttia. Lukukoiratunneista on eniten hyötyä lapsille, joilla on tarvetta hioa lukutaitoaan. Lapsi lukee koiralle, ei koiran mukana tulleelle aikuiselle. Koiran ohjaaja on neutraali, eikä korjaa tai kommentoi lapsen lukutaitoa. Näin rohkeus lukea ääneen vahvistuu ja luottamus omaan lukutaitoon lisääntyy.

Dumbo keskittyy tarinaan.

Dumbo keskittyy tarinaan.

Kirjasto järjestää tilan ja kirjat ja hoitaa yhteistyön opettajiin, mutta tuntien onnistuminen on vapaaehtoisten avustajien ansiota. Toinen koirista, opaskoira Turjake, on ollut mukana emäntänsä Reginan kanssa alusta saakka. Toinen koira on useimmiten Bernin paimenkoira Hali-Berniyhdistyksestä, kokenut terapiakoira sekin. Suurikokoiset koirat herättävät kunnioitusta ja pelottavatkin ensikertalaisia välillä, mutta aina tuntien lopussa jo halataan ja rapsutellaan karvakorvia!

Opaskoira Turjake valmistautuu lukuhetkeen.

Opaskoira Turjake valmistautuu lukuhetkeen.

Eija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.