Lämpöä talven keskelle

Talvi tekee tuloaan; kaamos etenee, pimeys tihenee ja kylmyys värisyttää. Nyt on mukavaa vetää villasukat jalkaan, kääriytyä lämpimään vilttiin ja lukea hyvää kirjaa, katsoa elokuvaa tai kuunnella musiikkia. Kirjaston valikoimista löytyy kaikille sopivaa aineistoa, mutta entä jos puuttuu se tärkein: oma koti? Jos ei ole lämmintä paikkaa mihin käpertyä? Jos kotina onkin kylmä katu, porttikonki tai paperinkeräyslaatikko?

Kirjastossamme on vielä viikon ajan Lahjoita lämpöä –keräyspiste. Keräämme asunnottomille ja muille vähäosaisille lapasia, sormikkaita ja villasukkia. Kerätyt tuotteet jaetaan EHYT ry:n ja A-klinikkasäätiön eri toimipisteiden ja yhteistyökumppaneiden kautta tarvitseville ympäri Suomen. Keräysaika päättyy 30.11. eli vielä ehtii laittaa puikot suihkimaan!

Minä olen toivoton lankasähläri, joten ostin uudet ja käyttämättömät villasukat hyväntekeväisyyskirppikseltä. Myös joulumyyjäisiä on jo alettu järjestää ja niissä myydään usein kauniita neuletuotteita. Näin tulee tuettua hyväntekeväisyyttä kaksin verroin!

Itäkeskuksen kirjastossa on upea kokoelma käsityökirjoja. Hyllyistä löytyy oppaita virkkaukseen, neulontaan, nypläykseen, koruompeluun, tilkkutöihin, tuunaukseen, kankaankudontaan ja moneen muuhun ompelukseen. Opukset löytyvät tietokirjaosastolta ompelukonetta vastapäätä. Muistathan, että ompelukonettakin saa käyttää ilmaiseksi tiloissamme jopa neljä tuntia kerrallaan. Siinä ajassa varmasti ehtii korjata vaikka vanhan toppatakin tai risaiset farkut.

Kerran kuussa Itäkeskuksen kirjastossa kokoontuu Novellikoukku. Se on käsityökerho, jossa neulotaan tuotteita omaksi tai muiden iloksi ja kuunnellaan samalla novelleja ääneen luettuna. Tarjolla on lankojen, koukkujen ja ohjeiden lisäksi myös teetä ja keksejä. Novellikoukkuja järjestetään monissa kirjastoissa eri puolilla Suomea.

Tämän vuoden viimeinen Novellikoukku järjestetään kirjastomme kokoushuoneessa torstaina 9. joulukuuta kello 18-19.30.

Kirjastomme sisäänkäynnin ja palautusautomaatti Tuomaksen välissä on Lahjoita lämpöä –keräyksen lisäksi myös joulukorttikeräys.  ”Joulupostia ikäihmisille” -kampanja on käynnissä 8.11.–7.12.2021. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Mukana on yli 100 paikkakuntaa ympäri Suomen. Sydäntä lämmittävän idean takana on luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot.

Kortit voivat olla kaupasta ostettuja tai itse tehtyjä.

Eräs asiakasäiti innostui ajatuksesta, että nyt hänen puuhakkaat lapsensa saavat piirtää ja askarrella mielin määrin hyvää tarkoitusta varten!

Tervetuloa alkutalven viimojen keskeltä lämmittelemään Itäkeskuksen kirjastoon!


Lämpöisin terveisin,

oppisopimusopiskelija Susanna


Linkit:

https://www.helmet.fi/fi-FI/Lahjoita_lampoa(216430)

https://ehyt.fi/uutishuone/uutiset/lahjoita-lampoa-kampanja-alkaa/

https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Uutispalat/Tuo_kirjastoon_joulukortti_ikaihmiselle(226477)

https://www.siskotjasimot.fi/uutiset/joulupostia-ikaihmisille-kampanja-kutsuu-105-paikkakunnan-asukkaita/

https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Itakeskuksen_kirjasto/Tapahtumat/Novellikoukku(213455)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.